Voor nu…

… een nieuwe start. Op een nieuw adres. Een eigen domein!

Ik heb getwijfeld. “Laat ik maar bij Blogger blijven. Wel zo makkelijk. Scheelt gedoe. Ik heb geen zin in blogs overzetten. Dingen uitzoeken.” En ga zo nog maar een tijdje door.

Maar… Ik heb dit domein niet voor niets gekocht hè…

Dus. Knoop doorgehakt. Ik ga het niet laten verlopen, maar gebruiken. Zonder blogs over te zetten. Voorlopig althans. Wie weet krijg ik daar nog wel eens de geest voor. En zo niet? Nou dan niet. Ook goed.

Voorlopig is het hier nog simpel, met een standaard WordPressthema. Want oh. WordPress en ik zijn geen vriendjes. “WordPress is zo makkelijk”, zegt men. Maar ik kom bij Blogger vandaan. Daar waar je niet wordt geconfronteerd met termen, duizenden opties zonder uitleg wat het effect is en waar je gewoon een beetje kunt schuiven en kleuren en klaar is je blog. En dat is waar ik, met mijn gare hoofd, behoefte aan heb. Jip en Janneke taal. Je zou denken, met het enorme aanbod dat er is, dat er wel een WordPress voor Dummies zou zijn, maar nee dus. Ik zeg: gemiste kans.

Al is het qua reageren precies andersom. Drama bij Blogger. Easy bij WordPress. Als het goed is. En ik hoop dat daar (weer) gretig gebruik van zal worden gemaakt . Want reacties op Facebook en Twitter zijn leuk, maar verdwijnen ook weer heel snel. Terwijl een van de leuke dingen van bloggen is dat je niet alleen je eigen verhaal kunt teruglezen, maar ook wat anderen daarop gereageerd hebben.

En met het thema ga ik er vast uit komen. Als ik er gewoon de tijd voor neem. En er de rust voor heb. Terwijl ik in de tussentijd gewoon hier blog. Met een simpel thema. Over van alles. Wat ik zie. Lees. Hoor. Denk. Meemaak. Over wat ik beleef dus. Kort. Lang. Via mijn mobiel. Via de laptop. Dagelijks. Niet dagelijks. Gewoon net hoe het uit komt.

Zin in!

29 gedachten over “Voor nu…”

 1. Nou, wordpress en ik zijn ook geen vriendjes hoor. Als jij nu ‘ns uit gaat vogelen hoe het allemaal werkt en er dan je werk van maakt om nitwitten als ik verder te helpen. Ik zeg: gat in de markt!
  Enne: veel succes en plezier hier!

 2. Leuk Margriet…welkom op je eigen domein 🙂 🙂 🙂 en de rest komt wel

 3. Wowie!! Eindelijk! En negen maanden? Bevalling? Heb ik iets gemist? 😉 Het standaard thema van WordPress vind ik er al erg mooi uitzien, dus ik ben benieuwd naar de rest. Heel veel plezier hier en ik ben benieuwd naar de logjes die nog gaan volgen…

 4. Begrijp het hoor om hier naar toe te gaan . Bij Blogger zijn al een tijdje al mijn foto’s verdwenen. Maar ben al een ouwetje heb geen idee hoe dit nou allemaal weer moet. VAn harte met de geboorte van je nieuwe blog.
  Geen idee hoe ik je kan volgen maar dat horen we wel……. Liefs Leni

  1. Is ook een hoop gedoe Leni. Ik ben er ook nog niet uit of ik er blij van word. 😛

   Qua volgen… Je kan de url ‘gewoon’ intikken in het programma waarmee je blogs leest (bijv Google Reader) en dan komt het als het goed is vanzelf goed. Denk ik.

 5. Ik ga je ook hier volgen hoor. StalkerT als ik ben 🙂 En succes met uitpluizen van WordPress. Ik ga gelijk mijn linkje aanpassen.

  1. Leuk! En thanks. Misschien dat ik jou ook nog wel om raad vraag. Via de 2007-methode. 😛

 6. Welkom in wereld van eigen website. Geloof me, over een tijdje zeg je appeltje eitje… maar je moet het gewoon ontdekken. Veel suc6 met freubelen

 7. Ik houd wel van de simpele wordpress-opmaak. Alleen dat zinnetje onderaan, kan me voorstellen dat je daar wel vanaf wilt, haha. Maar nieuw en fris, prima toch 🙂

  1. Ik vind het simpele ook op zich wel mooi. Al zou ik graag een ander lettertype en formaat hebben. En nog wat dingetjes. En inderdaad… Dat zinnetje. Grrrr. Maar goed. Komt goed, komt goed! 😛

 8. Leuk dat je verhuisd bent naar een eigen domein! Ik geloof dat ik een tijd geleden van nononsensnienke al zoiets gehoord had, dat je er mee bezig was.
  Ik ben een tijdje geleden van punt.nl naar wp gegaan en binnenkort ga ik naar een eigen domein. Best lastig, maar als je het eenmaal doorhebt…;)

  Succes & veel plezier!

  1. Ik vind het ook zeker leuk! En ben er lang mee bezig geweest ja. Althans: het domein was er al sinds september, maar er echt actief mee bezig ben ik niet heel veel geweest nog. Raakte iedere keer zo gefrustreerd dat ik het weer ‘in de hoek smeet’. Maar nu moet ik wel! Hopelijk is het inderdaad een gevalletje al doende leert men. En ben ik een vlotte leerling!

 9. Ik weet niets van bloggen en domeinen. Maar dit ziet er in elk geval heel mooi uit. En het klinkt ook wel heel spannend, een ‘eigen’ domein. Ik ben benieuwd naar wat er allemaal nog gaat komen.

  1. Heul spannend. Een heuse eigen website dus. Zonder bedrijfsnamen in de url. Dat is wat een eigen domein inhoudt. 🙂

 10. Gefeliciteerd met je eigen domein. Gaaf hoor! Als jij het nu even uitzoekt dan leer ik graag de kneepjes van het vak van jou! Haha!

Reacties zijn gesloten.