Dooie cavia

Sinds ik op mezelf woon, heb ik eens per week een huishoudelijke hulp over de vloer. En hoewel ik absoluut heel blij ben dat ze er zijn, zou ik mijn huishouden gewoon het liefst zelf doen. Want ik heb er, in tegenstelling tot velen, geen hekel aan. Vind het zelfs wel leuk om te doen.

Toch is er één klusje dat ik met grote dankbaarheid (en lichte bewondering) aan mijn hulp overlaat. Het schoonmaken van het doucheputje. Je weet wel… Die haren die zich in de loop van de tijd verzamelen onder het deksel en waardoor op termijn het water niet meer wegloopt. Noem me maar een watje, maar ik ga er echt van over mn nek. Mijn hulp daarentegen heeft er geen enkel probleem mee. Sterker nog, die doet het lachend.

De laatste weken viel het me op dat het water tijdens het douchen slecht wegliep. En de laatste dagen kon ik alleen nog ‘veilig’ douchen als ik af en toe de kraan dichtdraaide zodat het water weg kon lopen. Maar gelukkig is het vandaag dinsdag en dan komt mijn hulp. De redding is nabij.

Dus niet. Halverwege de ochtend belde ze. Onderweg naar huis. Halverwege haar werk hondsberoerd weggegaan bij haar cliënt. Op zich kan ik dan (meestal) wel vervanging krijgen, maar dat vind ik altijd een lastig iets. Vermoeiender dan mijn vaste hulp. En dat zag ik vandaag even niet zo zitten.

Wat dus betekent dat ik vanmiddag met een sjaal om mijn hoofd tegen de geur (hielp niet) met handschoenen aan op mijn knieën kokhalzend een dooie cavia uit mijn doucheputje viste. Me realiserend dat de haaruitval minder lijkt nu mijn haar korter is, maar dus duidelijk nog niet verminderd.

Maar goed. Het douchewater kan weer weglopen en volgende week mag mijn hulp het laatste restje prut en haren doen. Vindt ze vast niet erg.

6 gedachten over “Dooie cavia”

  1. Ik heb er serieus geen last van. 1 keer per week een handvol soda in het putje gooien en met een liter kokend water spoelen…. schoon!

  2. Hihi ja dat lijkt mij ook geen fijn klusje. Ik heb dat nooit!…in onze afvoer heb ik zo’n zeefdingetje liggen….van Blokker of zo. Past er precies in en is denk ik eigenlijk voor de gootsteen in de keuken. Maar werkt perfect.! Iedereen maakt na het douchen ff dat dingetje schoon. Ideaal!
    Knap dat je het zelf aandurfde. Fij dat het water weer wegloopt en de rest kan wel ff wachten dan;)

  3. Hier vind ik het ook een vervelend klusje, maar als ik er aan denk gooi ik ook af en toe wat soda en heet water door alle afvoerputjes. Helpt als een tierelier.

  4. Lekker klusje!
    Hier ook geen last. Gewoon even de haren er uit halen na het douchen en het water blijft prima wegstromen en het wordt niet zo’n gore boel.

  5. Haha herkenbaar. Stom is dat eigenlijk, zeker bij jou zijn het enkel jouw eigen haren, maar toch: ook hier ga ik dat klusje liever uit de weg. Overigens merk ik hier zelf wel dat het heel erg minder is geworden sinds mijn coupe gekortwiekt is. Vorig jaar kon ik bijna elke dag ‘cousin It’ van de Addams Family uit het doucheputje hengelen 😉

Reacties zijn gesloten.