Stom

Plannen. Ik had er veel. Niets groots. Niets wilds. Gewoon een logisch vervolg op de vooruitgang van de afgelopen maanden. Een volgende stap.

Maar ze staan in de ijskast. Want al drie weken dwingt mijn lijf me tot een innige relatie met de bank. Af en toe zitten, maar liever plat op mijn rug of op mijn zij. En zelfs dan is er continu veel pijn. In eerste instantie enkel in mijn onderrug. Inmiddels vooral in mijn bovenrug en mijn heup (die laatste doordat ik hem verdraaide toen ik twee weken geleden even snel in de auto wilde stappen).

In verband met een feestje regelde ik twee weken geleden nog een en ander. Het feest was geslaagd, de dag gezellig, de pijn weggedrukt in een hoekje tot ik weer veilig thuis was. Toen kwam de rekening. Dubbel. Heel veel pijn en opeens toch weer die stap(pen) achteruit.

En nee. De waaromvraag lost niets op. Er zal wel een reden voor zijn. En het komt ook vast wel weer goed. Maar diep van binnen vind ik het zuur. En ben ik bang dat het toch weer misgaat. Hoe hard ik ook mn best doe om het per dag te bekijken en te focussen op wat wel goed gaat.

Ik heb dit niet verdiend. Niet nu. Maar goed. Ik maak nog maar eens een potje ‘het komt wel goed’ open en blijf volhouden. Zodat ik hopelijk over een maand de deur van de ijskast weer op een kier kan zetten.

6 gedachten over “Stom”

 1. Heel erg balen voor je… dat heb ik de afgelopen maanden met verkoudheden etc etc etc gehad… en daar is dan nog wat aan te doen… =(

  Heel veel sterkte en beterschap!!

 2. En je weet ook wel dat het weer goed komt, maar ik zeg wel eens: alleen is de weg naar ‘goed’ niet altijd makkelijk.. Sterkte, want ik kan me voorstellen dat je er af en toe naar van wordt.

 3. Niet leuk! En frustrerend, zeker omdat het zo goed ging en je niet weet waarom…
  Ik hoop dat het potje z’n werk doet en het goedkomt.

 4. Wat enorm balen, je ging zo goed :-(.
  En vooral omdat je niet weet waarom, behalve dan dat je je heup hebt verdraaid.
  Sterkte en hopelijk gaat het snel weer vooruit in plaats van achteruit/stilstaan.

 5. Wat een stom gedoe toch steeds weer. Ik gun je zo graag iets beters/fijners. Hopelijk gaat het snel weer beter(der).

Reacties zijn gesloten.