Boos

Ik ben boos. Of misschien is teleurgesteld een beter woord.

De vaste lezer zal het zijn opgevallen dat ik tegenwoordig met enige regelmaat blogs beveilig met een wachtwoord. Het was een van de redenen waarom ik weg wilde bij Blogger, omdat ik af en toe dingen niet open en bloot op internet wil zetten. In het verleden had ik een blog die volledig was afgeschermd. Waar mensen met hun emailadres moesten inloggen (soms zelfs nog een speciaal account moesten aanmaken) om te kunnen lezen. Een hoop gedoe en bovendien is er ook genoeg om over te bloggen waar geen wachtwoord op hoeft.

Maar soms is het gewoon prettig om de optie te hebben een blog te beveiligen. Omdat ik dan de behoefte heb om bepaalde dingen op te schrijven en er met anderen over van gedachten te wisselen, maar niet vind dat de hele wereld dat hoeft te lezen. Misschien is dat naïef gedacht van me, dat zo’n wachtwoord dat voorkomt. Het wachtwoord deel ik op Twitter en op Facebook, beiden zijn goed afgeschermd en ik vraag er ook iedere keer weer expliciet bij om het niet verder te verspreiden. Een, naar mijn mening, redelijk verzoek. Als mensen mij niet volgen op Twitter danwel met me bevriend zijn op Facebook dan is daar een reden voor. En als ze het wachtwoord dan toch willen hebben, want die zijn er, dan kunnen ze me mailen of op een andere manier met me in contact komen.

Gister zag ik in mijn statistieken dat iemand die mij niet (meer) volgt op Twitter en ook niet met me bevriend is op Facebook mijn afgeschermde blogs leest. Iemand heeft dus ondanks mijn verzoek het wachtwoord doorgegeven. En dat vind ik ronduit teleurstellend.

Ik had de hoop dat ik zou kunnen vertrouwen op het begrip van de mensen met wie ik soms dingen deel die behoorlijk privé zijn. Ik had de hoop dat zij mijn vertrouwen niet zouden beschadigen. Helaas. Verkeerd gedacht. Ik ben naïef en ik kan er duidelijk niet op rekenen dat mensen mijn privacy in acht nemen zoals ik dat doe met die van hen.

Ik ben een illusie armer, boos en teleurgesteld.

En ik vraag me trouwens ook af. Voelt dat nou lekker om mijn vertrouwen te beschamen en achter mijn rug om die blogs te lezen?

9 gedachten over “Boos”

  1. Je weet toch wel dat als jij het doet op deze manier op Facebook (dus het wachtwoord in de status update) dat als iemand die mijn ‘vriend’ is op Facebook maar niet van jou, en ik reageer op dat bericht, dat mijn ‘vrienden’ dan een tijdje de status update rechts in hun browser kunnen zien? Alleen als jij specifiek een lijst aanmaakt wie die status update mag zien, dan ziet verder niemand het. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat iemand het wachtwoord zonder toestemming af gaat geven.. Misschien is het dus op deze manier gezien. Dus of een lijst aanmaken of het wachtwoord via een bericht oplaten vragen. Succes, kan me voorstellen dat het niet prettig voelt nu.

    1. Dank je wel dat je me hier op wijst! Ik was me hier niet van bewust, want om de een of andere mij onduidelijke reden heb ik die ‘ticker’ niet. Heb er wel ooit over gelezen maar dat zakt dan weer weg en als je alles op ‘alleen vrienden’ zet, vertrouw je er toch eigenlijk ook op dat het goed zit. Maar ahum. Facebook en vertrouwen… Voor de toekomst ga ik die lijst zeker aanmaken. Heb ook even gekeken naar reacties op mijn statusupdates, maar alle keren dat ik een link + ww heb geplaatst is er niet gereageerd en ook niet op ‘vind ik leuk’ geklikt dus daar zal het nu in ieder geval niet door komen.

  2. Dan zal er helaas toch iemand zijn die het ww door heeft gegeven… Dat vind ik persoonlijk echt wel schokkend.. Lijkt me geen fijn gevoel. Ik hoop dat je er toch achterkomt dat het op een af andere manier mis is gegaan, want het gevoel dat iemand ‘je verraden’ heeft.. lijkt me verschrikkelijk.

  3. Het zou fijn zijn als degene die jouw ww doorgeeft, zicht nu gewoon even meldt. Dan weet je meteen dat zij degene is die jouw vertrouwen niet waard is. En wat ik ook zou doen, toch een ander soort ww instellen voor je berichten?

  4. Ik vind je niet naief, ik vind het ronduit onbeschoft van de andere persoon dat zij (daar ga ik even vanuit) misbruik heeft gemaakt van jouw vertrouwen.

    1. Ik wilde dus precies hetzelfde reageren als Limoentje. Jij bent niet naïef: andere maken misbruik van je en zijn ronduit onbeschoft door een ww door te geven. Wees lief voor jezelf (kom ik weer) en boor jezelf niet de grond in, door jezelf naïef te noemen, maar leg dit keer de verantwoordelijkheid bij een ander. Daar waar ie tenslotte ook hoort. En mensen die jouw vertrouwen beschamen moeten gewoon heel snel ophoepelen! Kus!

  5. Ik denk er hetzelfde over als Limoentje. Jij bent niet naief, jij vertrouwt bepaalde mensen en als dan blijkt dat iemand uit die groep jouw vertrouwen misbruikt, dan is dat gemeen, laf en smerig.

Reacties zijn gesloten.