Op de helft

Het is 1 juli. Het jaar is doormidden. Als je het in maanden bekijkt althans, want in dagen is het vandaag dag 182 en is het jaar pas morgenmiddag 12 uur op de helft. De eerste helft van het jaar (in maanden) had immers maar 181 dagen. De tweede helft heeft er 184. Ja sorry. Iets met cijfermeisje.

Maar goed. 2013. Het jaar waarin ik 30 word. Althans daar ga ik vanuit. Nog anderhalve maand als twintiger door het leven en oh oh. Dan ben ik opeens *de horror* dertig. Neemt u vooral een paar kilo zout bij die laatste twee zinnen want het zal me worst wezen of ik een twintiger of een dertiger ben.

Maar goed. Het lijkt me gewoon wel leuk als de tweede helft van dit jaar beter wordt als de eerste helft. Want samengevat in 1 woord vond ik die ruk. En als de tweede helft van dit jaar weer zo wordt dan komt 2013 in hetzelfde rijtje als 2011. Ware het niet dat ik dit jaar geen bruiloft heb die het hele jaar nog kan goedmaken. Dus.

Veel eisen heb ik niet hoor. Ik hoef niet heel veel meer ofzo. Juist liever wat minder. Minder tranen. Minder kilo’s. Minder pijn. Minder alleen zijn. Minder gedoe. Minder eenzaam voelen. Maar oké. Waar ik dan wel meer van zou willen? Meer lachen. Weer meer genieten. Meer energie hebben. En meer eigenwaarde en zelfrespect. Zodat ik aan het eind van het jaar voor 2014 kan schrijven wat ik in 2011 schreef voor 2012:

“Vanavond begint 2012. Een jaar waaraan ik begin met een gevoel van trots. Op mezelf. Want wat is er veel gepasseerd dit jaar. En ik ben overeind gebleven. Soms met hangen en wurgen, maar ik ben er nog. En ik geef nog steeds niet op.”

Ja. Dat lijkt me wel wat. Deal?

6 gedachten over “Op de helft”

  1. Ik ga met je mee met die deal meis! Je verdient het… En qua kilo’s moet ik ook maar met je meedoen!

  2. Tuurlijk gaat de tweede helft van 2013 leuker worden. We gaan naar Robbie tenslotte. En jij gaat *horror* dertig worden. En we gaan dit jaar vieren dat we alweer 7 jaar beste vriendinnetjes zijn. Zeven is tenslotte een geluksgetal. Toch toch toch toch?

  3. Ik ken je voorgeschiedenis nog niet zo goed, zie je blog vandaag pas voor het eerst. Maar ik snap het gevoel helemaal. Ik hoop met je mee op een betere 2e helft van dit jaar!

Reacties zijn gesloten.