Ei ei ei

De laatste ‘echte’ blog dateert van augustus. Het was een zware. Net als die van 31 december. Passend bij 2013. Maar is er daar tussenin dan niets gebeurd? Was er niets te beleven? Geen sprake van. Er gebeurde enorm veel. Zoveel dat ik echt geen ruimte had om te bloggen. Want daarvoor heb ik kennelijk toch wat rust nodig.

De afgelopen maanden zat ik op een paar eieren. Ik broedde en broedde en broedde erop los. En jemig, wat kost dat gebroed een hoop energie. En wat gaat dat in je hoofd zitten en neemt dat je volledig over. Ik dacht aan mijn eieren. Ik droomde over mijn eieren. Ze zaten in mijn bloed. Ik ademde ze. En ik kakelde over ze. Gooide je er een dubbeltje in dan ging ik los voor een rijksdaalder. Tok tok toooooook tok tok tok. Eitje dit, eitje dat, oh mijn eitjes!

Wat is het lang geleden dat ik enthousiast was over iets. Dat ik energie kreeg van iets dat me overnam en volledig leegzoog. Dat ik leefde op dat enthousiasme dat ik vanuit het puntje van mijn tenen haalde om nog net die laatste stapjes te kunnen zetten.

Oh, het was echt niet altijd leuk. Ik heb gevloekt. Ik heb gehuild. Gebaald. Gescholden. Paniekerig gedaan. Overwogen er per direct mee te kappen. Mijn lontje werd korter en korter tot het helemaal verdwenen was en je alleen nog maar naar me hoefde te wijzen om me te laten ontploffen. Ik heb mijn lichaam mishandeld, misbruikt, uitgeput en heel veel pijn gedaan.

Maar oh… Nu zijn mijn eieren uitgebroed. En wat was het het waard. Wat ben ik trots op mijn broedsels. Wat ben ik trots op mezelf. Depressief en het leven moe heb ik iets fantastisch gepresteerd. Ik ben overladen met zoveel complimenten dat ik al gloeiende wangen krijg als ik er aan terug denk. Maar ik heb ze verdiend. En dat zeg ik zonder me te schamen. Want het is de waarheid.

2014 is fantastisch begonnen.

9 gedachten over “Ei ei ei”

  1. Zonder het nog gezien te hebben: ik ben supertrots op je! Ik hoop deze week genoeg ruimte in mijn hoofd te hebben om het uitgebreid te bekijken!

  2. Zo blij als een ei, en geheel terecht en ook trots, trots zijn op jezelf en dat mag, want dat heb je zeker verdiend.

  3. Tok! Helemaal mee eens. Terecht blij en trots!
    Op naar het volgende ei om uit te broeden?
    😀

  4. Goed om te horen dat je broedsels je zoveel energie en genot geven ook al was de bevalling ervan niet altijd even lekker.

  5. En terecht dat je trots bent op jouw uitgebroede eieren! Het resultaat is schitterend geworden. Ik vond het heerlijk om te merken dat je weer zo enthousiast was over iets, iets wat je energie gaf, waar je voor wilde gaan. Houd dat vast, want je bent hartstikke goed bezig. 2014 gaat jouw jaar worden: let op mijn woorden ;-). Knuf xxx!

Reacties zijn gesloten.