Just an ordinary day

Toen ik begon met bloggen (en later ook twitteren) was dat onder andere om een inkijkje te geven in mijn leven. Een veelgestelde vraag is: “Maar wat doe je dan gedurende de dag?”. Een vraag waar ik ook niet altijd antwoord op weet. Want de dag glijdt ongemerkt voorbij. En inmiddels heb ik allerlei soorten dagen, variërend van heel rustig tot (voor mijn doen) heel druk. Heel rustig houdt over het algemeen in dat er ergens van bijgekomen moet worden of dat ik ‘vooruit rust’ voor een heel drukke dag. En verder zit er dus heel veel tussen.

Gister heb ik de hele dag foto’s gemaakt bij de dingen die ik deed. Oké, niet bij alles. Er zijn grenzen aan wat ik hier ga delen. Maar toch. Het geeft een idee. Het was een redelijk normale dag, al deed ik ook een aantal dingen die ik (gelukkig) niet dagelijks hoef te doen. Kijk maar…

10.35 uur
Ik word wakker. Nou ja… Ik ben bij bewustzijn. Ik lag er ietwat laat in (net voor middernacht) en nam ook nog een spierverslapper. Ik heb dus heel veel moeite met wakker worden en draai me nog een keer om. Na het slikken van mijn maagpilletje. Die moet toch minstens een uur inwerken voor ik ‘mag’ ontbijten.

Wakker... Soort van...

11.20 uur
Even snel naar de wc, modem aanzetten en weer terug onder de warme dekens. Internet op mijn mobiel aan en hop daar komen de eerste werkmails alweer binnen. Maar eerst even Twitter bijlezen en op Facebook spieken. Twitter zes uur zonder reclame willen bekijken betekent: even een filmpje van 20 seconden afspelen. Fijn momentje om nog even mijn ogen dicht te doen (en soms val ik dan dus weer in slaap).

Ochtendritueeltje

12 uur
De sirene gaat. Shit, al zo laat? Ik hijs mezelf uit bed, ochtendjas aan en richting keuken. Voor iemand die slecht is in braaf en regelmatig pillen slikken, ligt er best wel veel in de kast momenteel (maar ik weet dat het niets voorstelt in verhouding tot wat anderen slikken).

Kastje

Ontbijt maken is momenteel weer appeltje eitje. Als het kon, zou ik het liefst de rest van mijn leven op shakes leven. Ideaal als je weinig energie hebt. Maar ja… Gezond is anders. Ik ontbijt met een butterscotchshake. Lekkerrrr! Ik neem er altijd even de tijd voor. Ga op de bank zitten en drink kleine slokjes en met aandacht. Snel achterover gieten terwijl je aan het aanrecht staat, is niet mijn manier. Juist het met aandacht leren ‘eten’ (en voelen dat ik verzadigd ben) is iets dat ik moet leren.

Ontbijt!

12.45 uur
Ondanks dat het al laat is, ga ik toch even snel douchen. Dit doe ik niet (meer) dagelijks omdat het me (veel) energie kost. Maar soms is het gewoon lekker. Door het vele gehang op de bank de afgelopen dagen is mijn rug niet zo blij en de spierverslappers lijken hier ook geen effect op te hebben. De hete waterstralen helpen om een beetje te ontspannen. Na het douchen hijs ik me in mijn ‘semi-huispak’. Ik heb een vervelend probleem met mijn onderbenen en niet alleen inwendig doet het zeer. Tijdens de pijnaanvallen is ook de huid van mijn schenen hypergevoelig en doet elke aanraking zeer. Joggingbroek beats spijkerbroek dus. Wat ik altijd doe, hoe moe ik ook ben: oorbellen in. Eén dag niet doen en mijn gaatjes zijn dicht. Soms prik ik ze alleen even door, maar meestal doe ik ze gewoon allebei in.

In de kleren!

13.15 uur
In de slaapkamer staat het wasrek. Nooit eerder was het zo vol. Morgen komt mijn hulp, dan moet het leeg en opgeruimd zijn. Vaak doe ik dat dan snel voor ze komt, maar haastig de dag starten vind ik niet fijn. En ik geniet er altijd enorm van als het er eens een dag niet staat. Ondanks dat ik net heb gedoucht, besluit ik de was op te vouwen. Na afloop staat het zweet op mijn rug, maar de kamer is leeg. #genietmomentje Enne… Ja. Zo’n rolstoel is ook uitermate geschikt om je strijkgoed op te bewaren.

Opgeruimd staat netjes

13.35 uur
De was is opgeruimd en ik heb het bloedheet. Ik kijk op de thermostaat hoeveel graden het is in huis. Prima. De verwarming kan uit blijven voorlopig. (Aan het eind van de dag stond hij op 17 graden. Ik ben nogal warmbloedig de laatste tijd.)

Thermostaat

De bank staat vol in de zon. Vest uit, dekentje over mijn benen (warmhouden die onderbenen en voeten) en zitten. Bijkomen en genieten van het zonnetje dat op mijn gezicht schijnt. De laptop vast aan en even de ‘vaste’ checks doen: Twitter, nieuwsberichten, Facebook.

Banktijd!

14.20 uur
Ik ga een poging doen wat te werken. Nu het grote project grotendeels klaar is en ik de tijd mag nemen om te herstellen, is mijn concentratievermogen enorm ingezakt. Maar ik wil niet terugzakken naar helemaal niets meer doen want dan kom ik er niet meer in. Er moeten wat mailtjes worden verstuurd en ik moet een aantal telefoontjes plegen. Onder andere naar het ziekenhuis waar ik 23 jaar ben behandeld. Naar de afdeling waar dat plaatsvond. Maar hup. Persoonlijk gedoe moet wijken voor zaken. En dat kan ik gelukkig. Dus op naar de site en het telefoonnummer opzoeken.

Bellen!

15.15 uur
Zitten moet worden afgewisseld met in beweging zijn dus ik stort me op iets dat me al maanden stoort: de steeds schever wordende wc-bril (ja, je zal je er maar aan storen). Tot 1 januari mocht ik de woningcorporatie daar voor bellen omdat ik een onderhoudsabonnement heb, maar ik had geen ruimte in mijn hoofd. Enne… Het is dus echt kipsimpel hè… Met de frontcamera van mijn telefoon kijk ik wat voor bout er is gebruikt voor ik mijn doos met steeksleutels erbij pak. De losse bout zit in no time weer vast en ik besluit de andere bout ook even aan te draaien. Blijkt daar een heel handig sleuteltje op te zitten! Die gaat dus mooi in de gereedschapskist! En de wc-bril? Die zit weer mooi recht!

WC

16.00 uur
Na nog wat verder gerommeld te hebben, is het de hoogste tijd voor de lunch. Chocolate mint shake! Mijn lievelings en dus elke dag op het menu. Je moet jezelf een beetje kietelen hè? Ik verheug me nu al op de dag dat ik er weer ijs van ga maken! Ik ga er weer lekker mee op de bank zitten, ook al is de zon inmiddels de kamer uit.

Lunch!

Ik heb al de hele dag de radio aanstaan en hoor op het nieuws iets over een akkoord met betrekking tot de nieuwe Participatiewet. Ik kijk snel even op nu.nl en juich voor mezelf. Voorlopig geen zorgen meer over in de Bijstand belanden en de huur niet meer kunnen betalen. Verder is het nog steeds een draak van een plan waar een heleboel op aan te merken is, maar dat is iets voor een andere keer. Misschien.

Nieuws!

Over de radio gesproken… De ontvangst hier in huis is waardeloos. Ik woon in een betonnen blokkendoos en ik hoefde maar een millimeter te verschuiven op de bank of de radio begon te storen. Gevolg: geen radio meer luisteren. Mijn vader zocht een flink lange elektriciteitsdraad voor me en maakte die vast aan de etherantenne van mijn radio en aan een onbewerkt stukje van de gordijnrails (de stopper, om precies te zijn). En het werkt! #afkloppen Heerlijk om weer gewoon de radio aan te kunnen hebben!

Radio

16.45 uur
Ik ga verder met mijn werk. Herschrijf wat dingen op de website en bekijk een aantal dingen nog eens kritisch. Ook vliegen er nog wat mailtjes heen en weer met collega’s. Tussendoor Whatsapp ik met een vriendin en we besluiten ‘straks’ verder te praten op msn. We moeten nodig weer eens bijpraten. Dat lukt. Tussen de bedrijven door en we kletsen met tussenpauzes tot een uur of half tien. Maar helaas. Geen foto van.

19.45 uur
Dinnertime! Oriental Chili soep met een eitje. Dit laatste is niet volgens het dieet maar doe ik op advies van mijn huisarts. Ik slik teveel medicatie ‘s avonds. Een eitje kan geen kwaad maar voorkomt wel dat ik maagpijn krijg. (Dat ik het eerst bijna tot een maagzweer liet komen, zeg ik gewoon niet.) En laatst ontdekt: een plakje ei op mijn lepel en die dan even in de soep dopen: nomnomnom! Want ei zonder zout smaakt nergens naar. Maar op de dagen dat ik deze soep eet, is het genieten.

Dinnertime

21.45 uur
Ik begin aan deze blog. Collages maken in Picasa. Tekstjes schrijven. Miss Perfectionist maakt het me lastig en dus wordt het veel te laat. Tussendoor twitter ik ook nog wat, zowel privé als zakelijk. Vergis me ook nog even met welk account ik nou aan het werk ben, maar had het gelukkig snel door (en deed geen rare dingen).

Freubel de freubel

0.50 uur
Hoogste bedtijd. De afwas van een paar dagen mag mijn hulp morgen doen. Gelukje voor haar: ik maak weinig rommel.

Afwasss

01.00 uur (normalere tijden zijn voor mij tussen 22.30 en 23.30 uur)
Tanden poetsen (lastig hoor, foto maken en tanden poetsen zonder ‘alarm’), wekker zetten (want mijn hulp komt!) en als de sodemieter mijn bed in. Mijn gister verschoonde dus nog heel erg verse en super lekker liggende bed.

Naar bed!Truste!

Dag dag!

Edit: mijn hulp zou om 12 uur komen. Om 11.55 uur ging de telefoon: ze was ziek. De afwas heb ik inmiddels zelf gedaan. Gevolgd door een dutje op de bank, want uit bed komen ging zeer moeizaam door het late naar bed gaan.

10 gedachten over “Just an ordinary day”

 1. Margriet Plogt 🙂
  Leuk om zo eens te zien!
  Ik zou geen type zijn voor die shakes, brrr.
  Ben nogal een zeikerd met eten 🙂
  Misschien moet ik ook maar eens een plog knutsel….

  1. Vond het wel leuk om eens te doen. Ga er absoluut geen gewoonte van maken (te veel gedoe doordat ik het ‘perfect’ wil doen), maar om eens te laten zien hoe mijn verschillende dagen er uit zien, is het wel leuk. En was uiteindelijk ook mijn doel van bloggen: laten zien hoe mijn leven is. Daar hoort dit allemaal bij.

 2. Wat leuk om te zien zeg. Ik zou trouwens doodongelukkig worden van die shakes. Hoe lang moet je ze nog gebruiken denk je?

  1. Het scheelt misschien ook wel dat ik (op dit moment) gewoon geen andere manier weet én dat ik weet dat mijn lijf er van opknapt. Ik ben er nog wel een aantal maanden zoet mee. Door de medicatie die ik slik gaat het langzamer dan de vorige keer. Ik ga gewoon kijken hoe het gaat en dan zie ik wel waar het eindigt.

 3. Leuk blog zo.
  Voor mezelf wel gerustellend dat ik niet de enige ben die niet zoveel doet op een dag. Ik ga zelfs nog naar bed want hangen op de bank is het ook niet helemaal.
  Sterkte meis en hopelijk komen er nog veel goede dagen

  1. Verstandig hoor, dat naar bed gaan. Ik heb gelukkig een bank waar ik languit op kan liggen. Dat scheelt een stuk.

 4. Wat leuk zo’n overzicht van de dag. Nee, die shakes moet ik ook niet aan denken.
  Moet wel iets te bijten hebben…ben niet zo’n drinker. Ben bovendien dol op brood 😉
  Doe jij in bed je oorbellen uit begrijp ik? Ik heb ze echt altijd in. Armband ook om. Enige wat ik afdoe is mijn horloge, omdat die te hard tikt als m’n hand bij m’n oor ligt 😉
  Balen dat de hulp ziek was. En dan komt er geen vervanger dus? :S

  1. Ja, ik doe altijd alles af / uit. Mijn huid is nogal gevoelig dus die heeft rust nodig zeg maar. Horloge draag ik al een paar jaar niet meer. Is nu te klein, maar gaf ook een licht allergische reactie. En oorbellen in ’s nachts is niet fijn als ik op mijn zij met mijn hand onder mijn hoofd lig.

   Als ik wil, kan ik altijd vervanging krijgen. Althans: dan gaan ze kijken of ze iemand kunnen vinden. Ik zie dat alleen niet altijd zitten. Als ik zo moe ben, vind ik het niet fijn om een wildvreemde over de vloer te hebben. Dus dan maar even wat langer tegen een rommelige vloer aankijken.

 5. Mooi inkijkje in je dag. En het beeld dat ik had klopt! Dus je bent heus duidelijk online, voor de goede verstaander.

Reacties zijn gesloten.