Als je haar maar goed zit!

Stel je voor: een woensdagmiddag in juli. Misschien wel de warmste. Na een aantal uur bezig te zijn geweest met mijn vrijwilligerswerk stap ik, ingesmeerd met zonnebrandcrème, op de scootmobiel om een stuk te gaan rijden en te genieten van het mooie weer. Mijn doel: mijn huid een tintje donkerder, mijn haar een tintje lichter. Voor dat laatste spoot ik voor vertrek nog even spray blond in mijn haar.

Een kwartier naar mijn vertrek verdwijnt de zon achter de wolken om er alleen bij vlagen nog achter vandaan te komen. Dat tintje lichter kan ik vergeten die dag. De volgende dag ga ik op het heetst van de dag in de tuin zitten terwijl mijn hulp het huis stofzuigt. Twee vliegen in één klap: ik zit niet in de weg en de warmte van de zon gaat me dat lichtere haar bezorgen.

Na een kwartier ben ik er klaar mee, te warm en te saai, en ga ik weer naar binnen. Nadat mijn hulp is vertrokken, stap ik weer op de scootmobiel. Terwijl ik de straat uitrijd, denk ik opeens: “Wat debiel eigenlijk, dat ik zoveel tijd besteed aan het kleuren (of eigenlijk ontkleuren) van mijn haar. Als ik een betaalde baan zou hebben en een goed functionerend lichaam zou ik echt geen anderhalf uur gaan fietsen om een andere haarkleur te krijgen.”

Mijn uiterlijk is gemiddeld niet mijn eerste prioriteit. Qua kleding is het belangrijkste criterium dat het lekker zit (letterlijk) en make-up draag ik alleen bij bijzondere gelegenheden. Niet omdat ik het veel gedoe vind om het op te doen, maar omdat het er ’s avonds weer af moet. Niet zelden ben ik tegen die tijd al blij als het lukt om mijn tanden te poetsen.

Toch probeer ik er wel op te letten dat ik er niet onverzorgd bij loop. Ik weet dat ik er beter uit zie met een kleurtje op mijn wangen (de dag kan nog zo slecht zijn, niet zelden hoor ik “wat zie je er goed uit!”) en in combinatie daarmee staat het leuk als mijn haar wat lichter is. En mijn haar… Nou ja. Dat is best goed gelukt.

Ik mopper er regelmatig op omdat het redelijk onhandelbaar kan zijn, maar voor de buitenwereld ziet het er mooi uit. Maar het blond van de kapper of uit een doosje vind ik niet mooi (been there, done that). Juist de verschillende tinten die je krijgt door de zon (en spray blond) vind ik mooi.

2016-07-22 20.36.57

Misschien worden dit soort kleinigheden ook wel belangrijker als je dagen niet automatisch gevuld worden door de drukte van werk en gezin. Ik merk dat bijvoorbeeld ook met rommel in huis. Of dat nu de afwas op het aanrecht, plukken haar en stof op de vloer of rommel op mijn bureau en / of eettafel is: het stoort me en maakt me onrustig.

Ik weet zeker dat als ik niet bijna 24/7 thuis zou zijn ik het allemaal veel onbelangrijker zou vinden. Het is het er niet bij weg kunnen en voor een deel ook het niet zelf op kunnen lossen (of ruimen in dit geval) dat me op die momenten aanvliegt.

Rust, regelmaat en reinheid mogen dan al van oudsher belangrijk zijn voor baby’s. Ik voel me er zelf ook bepaald niet slecht bij. Zeker als mijn haar dan ook nog eens supergoed zit!

2016-06-30 19.34.39

Eén gedachte over “Als je haar maar goed zit!”

  1. Ik denk niet dat het uitmaakt of je 24/7 thuis bent of niet. Ik doe het 50/50 (thuis en werk) en vind het ook gewoon belangrijk en leuk als mn haar mooi wordt, of een leuk make-upje lukt, of dat ik er verzorgd uit zie. Wat ook echt niet vanzelf gaat als je wel mobiel bent. Ik merk trouwens dat als je je huid goed verzorgt en genoeg drinkt dat ‘ie sowieso meer straalt. Beter dan makeup!

    Mocht je trouwens toch nog eens kapperkleur overwegen. Ik had in het verleden met folies geverfd haar in 4 kleuren door elkaar, waardoor je mooie nuances kreeg en echt niemand wist dat mn haar geverfd was. Niet goedkoop, maar 1 of 2x per jaar is genoeg ivm nauwelijks uitgroei.

Reacties zijn gesloten.